Jag tar tag i mitt liv..

image402
Hus 8:as reunion Gotland -07

Fullt upp i veckan. Förutom allt plugg och vanligt elände träffade jag Knarki i stan, som jag inte sett sen i sommras och sen hann jag även med en kortare tripp till Åkersberga för att träffa Camilla och resten av packet. Sen for jag och Camilla in till stan för att träffa Knarki och Bullen, gick på café och återförenades.

Igår käkade jag och Åsi lurre och drog sedan in till Farsta. Åsi fick "köpa sig en present" och jag kunde inte låta bli att köpa mig ett par läderstövlar på extrapris. Det hela slutade tråkigt med att vi fick p-böter. Så med ångest for vi därifrån.

I helgen är det ju Haloween. Jag är faktiskt riktigt festsugen. Vet dock inte riktigt vad jag ska göra än men det dyker nog upp något skoj =) Förresten, numera är det ju rätt inne att spöka ut sig lite till Haloweenfester, vad för skoj kan man klä ut sig till?!

Snart ska jag åka in till stan och dricka lite whiskey or whatever med Knarki.
Ha en bra kväll!

TV-busy onsdag

Idag har jag promenerat, skolkat och inte skolkat. Jag kan verkligen inte komma upp på mornarna längre, det börjar verkligen bli ett problem för mig.

Min nya last är att kolla på Grey's Anatomy. Nu när jag kommit ikapp alla Heroes-avsnitt. Jag som aldrig har varit för TVserier har typ blivit världens nörd, oroväckande. Varför går ALLA bra serier på onsdagar? Heroes, Grey´s, Top Model jag allt på samma tid och dag, förjävligt.

Dessutom funderar jag på att göra något radikalt med mitt hår (Nej, inte klippa av det). Just nu är jag typ rätt rödhårig. Jag orkade inte med det blonda längre, sen blev det, grått, sen typ grönt och sen fick det bli rött. Vi är lite osams just nu jag och håret. Färgen är dock helt okey för tillfället. Men vi får se om jag vågar mig på ännu en radikal förändring, den som lever får se.

Han är het, right?
image401

femhundrasjuttio böcker (nästan)

IDAG Naturkunskapsprov, centrumpromenad och fixade ett lånekort på bibblan.

NYSS Sov. haha.

NU Ska läsa alla mina 5367 seglingsböcker jag lånat typ. Och plugga till en massa (jävla) grejer också.

SEN
Kolla på Stardust

Ha en bra kväll!


image399

Jag leker Gollum i Skottland och fångar fiskar med händerna, attberopå ingenting.

Shoeshopping

image398



Shoppade mig ett par nya stövlar
idag på Scorett. Tyckte jag behövde det. Jag har alltid problem med höst/vinterstövlar eftersom jag tycker allt känns för "tråkigt".

Nåja, jag är helnöjd med dessa!

Vad tycks?

Saker vi minns..

Ibland är det sådana dagar. Sådana dagar när man tänker tillbaka på stunder som varit, som nu bara finns i just, våra minnen och om vi har tur, i bilder vi sparat. Idag är en sådan dag. Idag är en sådan dag när jag började tänka tillbaka på alla galna tider från Ökna, alla hyss, alla hästar och det livet man levde då. Jag minns som starkast den magi jag och Agnes fann i skogarna tillsammans med våra springare, det ger mig fortfarande rysningar när jag tänker tillbaka på vad ibland upplevde mellan de tysta ängarna och månskenen. Och sen den galna resan till Skottland och den efter studenten bergodalbane resan till andra sidan jorden, och shoppingen i Bangkoks stadstrafik med ett par timmars deadline. Ibland önskar man att man hade mer foton på alla dessa underbara minnen som snabbt rusat förbi i vår ögonvrå. Idag minns jag något av det största jag någonsin förlorat. Ibland önskar man bara att det kunde ha fått varit lite längre, bara lite längre.

image397

Men idag minns jag speciellt dig min vän, min lilla vän.
Strong View xx "Sessan" 2000-2007
Som fick galoppera till himlen i april i år.

Nooo Panic ey..

image396


Nu har jag varit borta från plugg och verklighet i dryga 3 dagar, det ger mig en viss ångest eftersom man liksom inte "hängder med längre", vilket jag tycker är lite jobbigt (LUGN, ANDAS, NO PANIC!). Jag vet att jag måste arbeta lite på min prestationsångest, LUGN, allt löser sig. Jomentjena.

Snackade med Camilla här om dagen, hon har kommit hem från USA nu. Miss her. Och hon gav mig den känslan av att jag genast vill vara påväg någonstans igen. Dessutom verkar hon helt klart vara en kanditat för mitt jorden-runt-projekt. Great.

Jag har dessutom gjort ett smart drag att slarva bort mitt bankort (väntar nu på ett nytt) och har kommit fram till att detta är ett ypperligt sett att spara pengar eftersom jag inte KUNNAT spendare pengar på ett tag nu, Detta gör att jag har betydligt mer pengar kvar på mitt konto än vad jag annars skulle ha. Detta är ju helt klart väldigt bra för mitt "båt-sparar-konto" (som dock inte existrerar ännu... snart). Ska fortsätta tappa bort bankkort, himla great savingmethod.

No worries mates, i'm back soon...

Sjuuuk

Det här suger verkligen, har varit hemma i 2 dar nu med feber! Usscch... fan..

Missar därmed Åsis kalas idag eftersom hon fyller 20år, typiskt. Men grattis till Ouzze iaf :)

Nu är alla ansökningar och sådant klart till unviveristetet, nu ligger det i ödets händer..

WE'LL SEE!

Ett steg närmare världshaven

image394


Igår var jag, farsan och 4 till gladlynta sjömän(kvinnor) ute till havs och hade praktik för Skepparexamen. Temperaturen var närmare nollan och jag utrustade mig själv med Goose-jacka för dagen även om det mer såg ut som att jag planerade att segla till Antarktis.

I över 4 timmar var vi runt och snurrade mellan koppar och skär och den 9,5 meter långa seglaren. Och ja, visst kunde vi det där med navigeringen, men visst tjuvkikade jag lite på GPSen emellanåt. Kan man segla i Stockholms skärgård ja då kan man bannimej segla överallt. Grynner, plotter, miniöar, kanaler och sånt överallt!

Jag blickade ut över horisonten och kände att snart är världshaven mina!


image395

Expedition Eko slutade inte riktigt som förväntan..

Idag tog jag och morsan och lilbrorsan den glänsande delfingrå Audin för en tripp till min favoritaffär Eko för att kika på prylar och köpa en termos till imorgon. Sen tänkte vi dra där ifrån och inhandla lite andra förnödenheter på Ica Maxi. Men ack nej, bilguden var inte på vår sida idag och bilen vägrade starta, eller vägrade faktiskt tända i huvudtaget. Vi slog i instruktionsboken för att unvika eventuella tjej-fel som man brukar råka ut för. Alltid lika pinsamt. Men insåg att det måste vara något fel med Stöldskyddet i nyckeln. However, så fick farsan komma med reservnycklarna. Och nej, inga tjejfel idag. Bilen vägrade fortfarande att lämna Lännas parkeringsplats.

Så det var bara att ringa bärgaren och se den nästintill splitternya bilen föras till slakthuset (var ungefär den känslan iallafall.)

Inte nog med det så hittar jag inte mitt bankkort.

Men imorgon ska jag segla i isvindarna iallafall!

How, where, when?!

Jobbet ringde precis så nu ska jag åka och jobba ikväll. Det är väl på tiden nu eftersom jag varit ledig i 1,5 vecka, men det har väl kanske varit behövligt också! Det är mycket att stå i nu bara. Det ska sökas till universitet hit och dit och man vet egentligen fortfarande inte vad man vill. Det är liksom ett så stort val att börja på ett universitet eftersom man inte kan ändra sig (eller jo, visst kan man hoppa av... men det blir knepigt med studielån hit och dit.) 3 år är ändå så lång tid, lika lång som hela gymnasietiden och kommer man någonsin veta om man valt rätt.

Jag känner bara att jag vill göra så mycket här i livet så jag kan inte bestämma mig. Jag är övertygad över att jag skulle trivas super som sjuksyrra men samtidigt brinner jag mycket för forskning, genetik och sådant. Vilket dock skulle bli svårare eftersom jag skulle behöva plugga in den där jäklans fysiken, kemin och matten, då skulle det hela ta ännu så mycket längre tid. Allvarligt talat så vill jag nog inte plugga just nu egentligen, men jag vill ännu mindre sitta i skogen i trollbäcken och ruttna. Jag VILL BARA ut och resa. Men för att resa behöver man pengar och jag vill inte bli fast på Hemtjänsten forever liksom.  Så fort jag fått ihop mina pengar ska jag dra ut på världshaven och vem vet om jag någonsin kommer hem, kanske bosätter mig på en liten ö i Stilla havet i stället. However, jag önskar jag kunde måla framtiden, it would be so fucking much easier then!

Nä, nu ska jag ta och skicka in mina betyg till antagningen och sen får vi se vart livet för mig. Till och börja med ska jag BORT BORT härifrån iallafall.

Cuz who doesn't want to discover new places every day and keep on hunting the horizon in the far east as long as they live? I will, someday...


Too much to study

Igår: Plugga Engelska, Plugga Religion, Plugga Skepparexamen + skriva uppsats till 2 på natten.

Idag: Skriva (en jävla) engelsk bokrecension, Plugga Naturkunskap med överflummig lärare (dock charmig..), plugga lite till och ännu lite mer.

Härliga dagar jag haft. Eller inte. Jag hatar plugg, eller, jag kan inte plugga för jag börjar inte fören dagen innan klockan 11 på kvällen ungefär. Planering är inte min starka sida.

Positivt: Älskade nyaste Heroes-avsnittet nr 3 (season 2) var jag lycklig att få se igår! Tacka gudarna för det.

image389
Hayden och Adrian, absolut mina favvisar! Cuties.


Avendsjukan: Min förbaskade brorsa har åkt och köpt en bil! Så nu står en silvrig Audi quattro coupé på uppfarten och jävlas med mig.. Fan ta den.

Dress Design

Älskade lilla Lenis publicerade dom här bilderna, som jag inte har sett tidigare. Var bara tvungen att sätta i dem här också. Dom är från Balen 2006 på Nynäs Slott. Min klänning i fråga designade och sydde jag själv på fri hand, blev väldigt nöjd med den. Den lever kvar än idag och Anna-Karin hade den också på sin student i år. Enjoy..


image387
Moi och Max Nolan, ser typ ut som vi är fett in löööv. Låt oss tro det. Haha.

image388
Älskade Agnes och Jacob, Jag och Max, Lenis och John.


Det blev inget mer Skarsgård

image386Åkte till Norrköping i helgen för att träffa mina sisters-in-crime (o brothers kanske..). Det blev en hel del ridning vilket var väldigt skoj. Hoppade två pållar under helgen vilket jag inte gjort på över 1 år, men det sitter i ryggmärgen är det konstaterat. På lördagen drog vi in till Norrköping city och gick på en pizzeria slash grekisk restaturant. Gott. Sen gick vi på bio, på lite olika filmer. Jag, Agnes och mini-ligisterna såg "Järnets Änglar". Och vi såg fram emot att få sen den charmige Alexander, det blev dock inte så mkt av honom som vi hoppats på, vi väntade på hans återkomst men den kom aldrig. Filmen var iallafall helt okey och rätt skoj, skulle nog ge den 3/5.

Tillbaks på söndagen och back to reality.

Ikea och köttbullar

Har haft en lektion idag och sen drog jag in till stan och fick lite massage av min kusin, det gjorde ONT. Massörernas värsta mardröm är jag även kallad. Sen drog jag, morsan, moster och kusin in till Ikea och shoppade, åt kötbullar och drack kaffe. Det var faktiskt himla mysigt och en massa massa snack!

Imorgon åker jag nog ner till Norrköping och möter Agnes och Marika för att tillbringa helgen med dem, lite vin och hästarna. Ska faktiskt bli himla skoj, jag är trött på att sitta i denna gula villa in the middle of nowhere.

Nu ska jag fixa lite i rummet och göra en (jävla) engelska läxa! Usch säger jag bara. Men först se klart på Heroes-avsnittet (som jag dock redan sett). Jag har blivit mega Heroes-beroende vilket resulterade i att jag laddade ner alla avsnitt som finns och satt och sträckkollade på alla. Så spännande, men trist, för nu får jag sitta och vänta på att alla nya avsnitt från Amerika kommer ut vecka efter vecka...

Vart i hela världen är alla?

Jag blir så avendsjuk på det resande folket. Jag vill också ut och resa nu, orkar inte vänta. Det forna Hus 8 började glatt med att splittras till alla världens hörn. Jag och Camilla till Nya Zealand, Knark till Norge, Erica till Candada och Nella till England. Över ett år efter är vissa fortfarande på resande fot och just nu är jag hemma och drömmar mig bort till fjärran stränder och böljande blå. Men snart så, snart blir det min tur att också äta kokosnötter

Vart befinner sig vännerna?

image383
Nella förför engelsmän på University of Lincoln.

image384
Knark (nej jag har inte lärt mig säga Katarina än) och Camilla utvecklas personligt någonstans i Vancouver, och provar amerikansk fastfood också...

image385
Emmy leker volantär i en skog och lever livets glada dagar på en strand i Santa Cruz, California.

NÅN MER SOM VILL UT OCH RESA?

Expriment

med blogg designen.

Men nu orkar jag inte mer.


(Agnes, när ger du mig den högst hemliga adressen till din blogg?)

Sjuksyrra eller ej

image377

Jag om 3 år?


Nu har jag sökt till universitetet i Norrköping (och till lite andra ställen) så nu är det bara att vänta och se om jag kommer in eller ej. Hur har nu jag som gått naturbruksskola och levt med hästar fått för sig att bli sjuksköterska? Ja du, jag vet inte, men sjuksköterskeyrket har många fördelar, massor med jobb och du kan jobba överallt i hela världen. Jag tycker det känns bra. Fast å andra sidan har jag ingen lust att leva på studielån ala 7500 tusen i månaden. Det känns inte så överdrivit fancy när man just nu drömmar om havet och passadvindar över atlanten, och vill helst av allt kunna skaffa sig en båt till sommaren. Men det är bara att hoppas på att man kan hitta något jobb och försöka leva så snålt som möjligt.

Idag har jag annars bara varit i plugget och varit och simmat med mamsen. Min nya laptop är wonderful och är helt klart min nya partner in crime. Imorgon blir det skepparexamenkurs igen vilket blir spännande i varje fall!

Over n out

RSS 2.0