Laptop, shopping och lördag

Idag har jag införskaffat mig en laptop, det blev dock ingen sockersöt variant från Dell men jag har nu en svart, och den duger i strid, och jag fick några tusanlappar tillgodo till båtkontot, det var min tanke. Nu blir dock bloggandet lite simplare, och roligare...

Brorsan skulle spela hockey mot Hammarby på Hovet. Men jag hade ingen lust att kolla så jag åkte till stan istället och köpte lite trevliga kläder. En lång grå stickad kofta från H&M bland annat...

Sen har jag mest fördrivit kvällen med att fixa med datorn och ska även nu söka till universitet var tanken. Får väl se om man blir någon sjuksyrra eller ej...

Grattis Brorsan

image375


(nej, inte för den fula fisken..)

Idag klarade han körkortet

ÄNTLIGEN får jag ut min hämnd efter 2-års taxikörande...

Det börjar med min vanliga terror, en sväng till EKO, nu...

Puss

Segling, vänner och Whiskey

   
Lördagen
Stormbyar, blåmärken och Sushi utan soppa
Var på seglingstävling med ett då ganska okänd besättning utanför Gålö. Med den 9,5 m långa båten Vision II genomförde vi tävlingen på dryga 4 timmar och kom 2;a. Det var snabba ryck ombord och  en annan kastade väl sig desperat runt ungefär lika smidigt som en säl för att unvika att falla i vattnet eller bli nockad av masten. Men det var helt klart en spännande upplevelse som avslutades med några öl samt whiskey väl framme i hamn. Detta resulterade helt klart i ytterligare landstigningssyndrom I have to tell.


Precis i hamn ringde Agnes mig desperat att jag bara måste komma in till stan och möta henne och Marika. En annan gör ju sin plikt och ville ju helt klart äta lite sushi med dem. Sushistället var skumt, servitrisen skrev beställningen på handflatan och glömde dessutom att ge oss miso-soppan! Vilket vi inte kom på förens efter dock.. Jag var väl kanske inte bästa sällskapet senare på kvällen jag kände mig väldigt väldigt sliten fortfarande med havet under fötterna så att säga.


Söndagan Träningsvärk och jobb
Gårdagens kämpande ombord på skutan, kravlande, sälande, ålande. Gav mig guds träningsverk. Dessutom vaknade jag med Sveriges huvudvärk vilket är ovanligt för mig. Helt klart slitnare än dagen innan.

 
Måndagen Snygga presidenter, hjältar och min vän Syler (or not)!
En nattlig sammanfattning kan sägas är att jag sträck kollat på alla Heroes avsnitt som finns. Som en bok som jag bara inte kunde lägga ifrån mig, som nu gett mig djupare insikt i Darwins evolutionsteori eller något i den stilen. Serien var iallafall sjukt bra och för er som lagligt följer den på Tv4 kan jag ju säga att go for it!
Sen jobbade jag ju till 23.30 också men jajja...


Tisdagen Lattituder och långituder och det där emellan
Här börjar allvaret. Starten till Västindien, Australien, Thailand, ja vem vet!
Skepparexamen har startat i form av konsten att navigera.

Veckans kloka sammanfattning:
VEM VET VART DETTA KOMMER SLUTA!

Att ha världsliga planer

image366


Eftersom jag var så slö på gymnasiet och inte orkade ta mig igen den väldigt hårda kursen (not) Projektarbete så straffar jag nu mig själv genom Komvux. Detta har däremot till lett mig till en dröm att erövra dom sju haven...

Och jag skojar inte.

Jag menar på blodigaste allvar att jag ska segla jorden runt. Efter att ha kollat runt på en massa sidor på internet insåg jag faktiskt att denna dröm inte var så avlägsen som jag tidigare kunnat anat.

Min stora kärlek till vatten har alltid funnit där liksom, först i form av pölar, blålera och insjöar förvisso. Men det kan inte vara en slump att jag är född till fisken i vattnet, ska vi även säga så, vattuman. Min längtan har tagit störra riktningar nu och förr eller senare beger jag mig av i min 8,25 m långa Albin Vega (ja, jag ska bara köpa pengar så jag kan köpa den först..).

Jag letar nu; BESÄTTNING!

så om du är intresserad av att lägga pengar på hög och göra en liten båt till ditt hem i två år framöver, leva på burkmat och ris, låta håret bli helt förstelnat av saltvatten, spy överbord och sånt där annat som hör till.

Eller om du vill jaga solnedgången över horisonten, andas havsbrisen och se den största stjärnhimlen utav alla, upptäcka orörda öar, möta hela jorden befokning och doppa dina tår i jordens alla hav. Så ja...
.. då kan du väl höra av dig!

Om du mot förmådan vill ha mer inspiration, kolla in www.runtjorden.com !

Först ska jag bara utbilda mig till sjuksköterska och köpa båten! Sen drar vi!
Nästa vecka börjar jag det första steget för mig att bli kapten på min egna båt, jag ska ta Förarintyg för Skärgårdsskeppare.

Heroes



Nu sitter jag och väntar på reprisen av Heroes som går klockan 1 i natt. Jag missade den visst vid 21-tiden eftersom jag var helt upp att kolla klart på The Guardian, som jag faktiskt tyckte var förvånansvärt bra! Helt klart sevärd för er som ej sett den ännu.

Jag har sett de 2 första avsnitten av Heroes och tänkte att det här är kanske en serie jag ska börja följa lite granna. Varför inte, den verkar ju faktiskt spännande och Hayden Pannettiere är grym.



Well, imorgon ska jag skolka! Yey.

En tripp söderut

I fredags tog jag tåget till Nyköping och plockades upp av Magnus och häst vid stationen. I Jönåker mötte jag sedan Agnes, Pika och Mia. Timmarna gick fort och vi gick ut och åt i Norrköping  på kvällen.

Lördagen gick lika fort och jag, Agnes och Mia drog först en liten shoppingrunda i Nyköping (i'm sorry, account..). Köpte kräftor, godis och annat gott till den planerade kräftskivan på kvällen. Sen var det dags, för att bege sig ut och rida. Väl ute i stallet drog ett hemskt åskväder in över oss och vi sprang hysteriskt in i lastbilen för att ta skydd. Jag var opptimitisk och försökte uppmuntra resten av besättningen att det skulle var över om en halvtimme. Men det visade sig att jag hade fel. Vi började istället baka vitlöksbröd, tsatsiki och starta projektet tina-upp-kräftorna. I väntan på diverse stockholmare kom vi på en idé att klä ut oss till män och åka in till Ålberga för att lura Marikas vänner, men sen säger jag inget mer.

På söndagen blev det äntligen lite racing ute på stubbåkrarna. Med sex ekipage i startfältet slutade söndagstrion med att jag vann och Agnes kom på en tapper andra plats.

Tack alla för en treevlig helg, synd att jag inte kunda stanna i flera dagar! Sen var det bara att ta tåget tillbaks och straight to work.

(Mia, bilder? :)

B-kändistätt på Pub

image365


Så äntligen fick jag tag i jeansen i min storlek, mitt stora projekt att-köpa-jeans resulterade i ungefär tre rundor fram och tillbaks till stan. Men nu har jag dom, at least. Det ena leder ju till det andra brukar man ju säga och jag kom återigen igång med charcing acount-sjukdomen. Härligt. I övrigt när jag var ute på min jeansjakt.. Vilka jobbade i G-star affären om inte? Jo, Carina och Anton från Big Brother. Jodå där ser man. Båda såg dock väldigt smala och tunna ut och började nästan tro att dom gick på Atkins tillsammans..

<Nana, veckans shopping...
♥ Jeans, G-star Raw Elwood
♥ Rosa-vit väska, Friis & Company
♥ Röda peeptoe pumps i lack, Belle
♥ Vit tunika, Gina Tricot
♥ Kort grårutig kjol, J.C
♥ Svart trenchcoat, Vero Moda

Jag känner mig som en människa igen. Förövrigt har jag bara pluggat och jobbat och ätit lunch med Åsi i stan. Imorgon drar jag till Agnes i Nyköping och stannar där heeela helgen!

RSS 2.0