Shoppinggudens undergång

image363Idag: Var tvungen att lämna tillbaks en mobiltelefon till jobbet 7.30, Skolan 8.00, Skolan 13.00, Jobba 16.30-22. Ja gud  vad mycket härlig ledig tid jag haft idag (lnte!). Men nu skippar jag utgången och ska lägga mig i soffan och läsa Nicole Richies nya bok. Jag förväntar mig inget underverk, men det ska ändå bli lite intressant.

Igår var jag och Åsa i Handen för att "shoppa", detta gick förvissa inte så bra. Åsa köpte inget. Jag köpte? Typ en mapp och dvd-brännskivor, ehm jo. Men det var ju kanske inte det vi var ute efter. Kollade runt i alla affärar där inne och jag kände inte det där specilella shoppingsuget "jag-kan-inte-leva-utan-den-här-klänningen-känslan" en enda gång, så det blev bara ett par örhängen. Har sitter jag med världens typ fetaste lön jag någonsin fått och kan inte shoppa! Jag måste drabbats av någon hemsk sjukdom. Vi stannade sedan iallafall vid Maxi och jag köpte ett nagellack, en film och 2 böcker, en Johnny Depp bok och så då Nicoles Sanningen Om Diamanter. Herregud, folk kan ju börja tro att jag blvit ytlig! Men ack.

Imorgon gör jag ett nytt försök med shopping och jag börjar nästan hoppas att jag då ska drabbas av den numera ganska vanliga sjukdomen C.A.D (även kallad Charging Acount Disease)

Nåja, wish me luck!
Nattelinatteli!

Fröken Sandras känsla för vatten

Mor och jag for då till Grekland, last minute liksom, vi hamnade på Parga.

image345

Det hela började med, vadå? FÖRSENING, Något däck hade gått sönder på planet och dom var tvungna att flyga dit någon reservdel från fjärran öster. Planet skulle gått 8.10, men vi kom inte iväg fören 12.30. Dom bjöd iallafall på gratis lunch på Arlanda. Så generöst.



Vi hamnade till en början på ett riktigt trevligt hotell och möttes av någon söt grekisk dvärg ssom hjälpte henne att bära upp väskan. Det var en syn med tanka på att mannen var ungefär hälften så stor som morsan. Ett gott skratt alltså.



De första dagarna handlade väl om att upptäcka staden, alla shoppingaffärar och en eller annan liquorstore var nödvändigt för min del. Shoppingutbudet var kanske inte det bästa i high fashionway men iallafalll. Stränderna var tvungna att upptäckas också, och det fanns tre stycken med gångavstånd. Great! Vid det här laget var det 40 grader plus i skuggan. Kind of too hot.



Sol, bad och god mat och massor med FRAPPE: Det bästa som hänt mig sedan latten. Helt klart något jag kommer sakna, för inget smakar som grekisk frappe. Sen lite Ouzo och grekisk sallad på detta och allt var perfect. Parga var after all en mysig ganska lugn stad och var fortfarande väldigt grekisk i förhållande till många andra turist-resemål.



På söndagen åkte vi på en båtutflykt med äkta Jack Sparrow känsla. Kikade in grotter och fick även se delfiner, stannade till på någon östad och for runt. På något sätt blev jag även bundis med en grekisk kapten på skeppet och hamnade även där på kvällen och drack öl med till en början fem grekiska män. gah.


Nästa år ska jag segla till medelhavet på min egna båt (eller, jag får väl hoppas att jag hittar till Sandhamn iallafall).

Ett problem återstår; vart finns det lediga båtplatser?

image362

och landningen gick bra..

Jodå det gjorde den.

Kom hem klockan 5 igår morse. Kändes som en värre bakfylla än att man dragit i sig en sjuttis dagen innan. Men det var bara att pallra sig till skolan och sedan jobba till 22.30.

Jag återkommer med min Greece-report, ska bara ta och eat some dinner fiirst ...

image344

Observera att det är en delfin längst upp till höger, inte det lättaste att fånga på bild I can tell.

Grekland



Just nu fungerar det grymt dåligt att ladda upp bilder på blogg.se, så, jag orkar inte ta mig an den insatsen just nu.

Veckan har varit busy som vanligt. Förra helgen hade Camilla riktig lyxferre på Lidingö med massa gott, mycket dricka och galen dans. Jag och Nella åkte dit tillsammans och även Anna-Karin, Jimmy och Erik var där (plus en del medelålders som även dom hade fest..)

Har jobbat en massa kväll i veckan och hela helgen och även provat min första dag på komvux, kul? (läs: not!). Kom nyss hem nu vid 23-tiden. Jajja, by the way köpte jag mig ett par underbart snygga lackpumps idag, har velat ha ett par så länge. Dom har visst öppnat en ny fancy skoaffär i Tyresö C och den var helt klart farlig för min del.

Och just det.
IMORGON ÅKER JAG TILL GREKLAND!!

Planet går 8 imorgon bitti, time to start packing...


Adios Amigas! Ses om en vecka!

3-5 Augusti -- Hus 8 "The Reunion"

Okey, sorry all mates, jag har varit VÄLDIGT oaktiv på sistione. Förjävligt egentligen. Jag har jobbat både dag och kväll och jag har inte känt att jag fått så mycket kärleksfull tid över till datorn.

Nåväl, den 3 augusti satte sig jag, Agnes och Nella på båten till Gotland. Dags för den stora Hus 8 återföreningen sedan studenten. Visst har vi träffats, men aldrig exakt alla på samma gång.

Vi drog igång med lite Sangria och Rom på båten, under bordet (observera) och blev självklart glad att träffa Camilla,  Knark, Pelle och Erica några timmar senare i Visby. Det hela började med ösregn och vi drack kaffe på ett litet café och snacket var i full gång. Senare på kvällen blev det resaturant och tjejmys i soffan efter.

Lördagen började med den stora insatsen att laga kalvstaket. Back in business liksom. Senare kom Bullen med båten och vi började förberade den delikata födelsedagslunchen, ala ceasarsallad och Camillas 25år gamla vin som hon fick när hon föddes. Det varo en upplevelse för vinälskaren! På kvällen blev det dubbel 40års fest på en MC-klubb, med helgrillad gris, to much wine och massa dans. Sen var det bara att ta taxin till färjan igen klockan 03.30....

Slitna som få.

image341

40 års ferre på lördag. Loves it!

More pictures to come!

RSS 2.0